Μοντέλο: 1002342
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
17,90€ 19,90€

Στους "ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ" για πρώτη φορά καταγράφεται ολόκληρο το συγγραφικό και εκδοτικό έργο του Στέλιου Ανεμοδουρά από τρεις διακεκριμένους συγγραφείς και έναν εικονογράφο, που έζησαν τις εκδόσεις του τόσο ως πιστοί αναγνώστες όσο και ως ιστορικοί ερευνητές στον χώρο του κόμικ και γενικότερα του παιδικού λαϊκού εντύπου.
Ξεκινώντας από το 1946, η δραστηριότητα του συγγραφέα-εκδότη, χωρίζεται σε 3 χρονικές περιόδους, κάθε μια από τις οποίες χαρακτηρίζεται από το δικό της ιστορικό πλαίσιο.
Από το συγγραφικό ξεκίνημά του στον χώρο, το 1946, και τη συνεχή συγγραφική και εκδοτική δραστηριότητά του έως και το 1968, έτος κατά το οποίο έγινε η διακοπή του "Μικρού Ήρωα" σε αφηγηματική μορφή, οριοθετείται η πρώτη περίοδος. Την επιμελείται ο Γιώργος Βλάχος. Μέσα σε αυτή την περίοδο, μεταξύ άλλων, παρουσιάζονται τίτλοι εμβληματικών περιοδικών της "Χρυσής Περιόδου" του λαϊκού αναγνώσματος, όπως η "Μάσκα", "Ο Υπεράνθρωπος", ο "Γκρέκο" και πάνω από όλα "Ο Μικρός Ήρως", ανακαλώντας στη μνήμη των παλαιοτέρων ευτυχισμένες παιδικές στιγμές συντροφιάς μαζί τους.
Η περίοδος 1969-1979, η οποία σηματοδοτείται από την καθιέρωση χαρακτηριστικών τίτλων όπως "Μπλεκ", "Ζαγκόρ", "Όμπραξ" και "Κατερίνα", αναλύεται ιστορικά από τον Γιώργο Πολ. Παπαδάκη. Ο Νίκος Δημ. Νικολαΐδης αναλύει το εκδοτικό έργο του Στέλιου Ανεμοδουρά από το 1980 μέχρι και το τέλος της ζωής του, το 2000, καθώς και τη συνέχιση της εκδοτικής δραστηριότητας που παρέδωσε μέχρι και σήμερα.
Σαν προσάρτημα μια ακόμα ενότητα: οι τρεις συγγραφείς του βιβλίου αποτίουν φόρο τιμής στο δημιουργό Στέλιο Ανεμοδουρά, ο οποίος με τα περιοδικά του γέμιζε ευχάριστα τις ώρες της παιδικής τους σχόλης, γράφοντας ο καθένας τους μια δική του ιστορία με τον ήρωα που περισσότερο τον είχε σημαδέψει. Ο Γιώργος Βλάχος, μια περιπέτεια του Παιδιού-Φάντασμα σε μορφή αφηγήματος, όπως τα παλιά καλά χρόνια, ενώ οι Γιώργος Πολ. Παπαδάκης και Νίκος Δημ. Νικολαΐδης από μια ιστορία του Μπλεκ σε μορφή κόμικ. Ο εικονογράφος Κώστας Φραγκιαδάκης σε ρόλο... Βύρωνα Απτόσογλου στην πρώτη ιστορία και σε ρόλο των... EsseGesse στις δύο άλλες, τις ντύνει με την εικονογράφησή του.
Οι καινούργιες αυτές ιστορίες θα φέρουν στον αναγνώστη μνήμες ενός όμορφου παρελθόντος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το αξεπέραστο κληροδότημα του Στέλιου Ανεμοδουρά θα μας συντροφεύει για πολλά χρόνια ακόμα... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Βιβλία
ISBN 9786188224407
Αριθμός Σελίδων 338
Εκδότης COMICS AND CROSSWORDS PUBLICATIONS
Σχεδιαστης ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή
Σχετικά Προϊόντα