Μοντέλο: 1002341
Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
17,90€ 19,90€
"Μικρός Ήρως", "Υπεράνθρωπος", "Γκρέκο", "Τάργκα", "Ταγκόρ", "Μικρός Ιππότης", "Μικρός Μπουρλοτιέρης", "Μπλεκ", "Μαρκ", "Ζαγκόρ", "Μίστερ Νο", "Κάπταιν Μίκι", "Τεξ", "Δίκαιος", "Κοκομπίλ"... Όλοι ήρωες που ταυτίζονται με το μακρύ συγγραφικό και εκδοτικό ταξίδι του Στέλιου Ανεμοδουρά. Ένα ταξίδι που γαλούχησε γενιές και, πάνω από όλα, δίδαξε γλώσσα και ήθος...
Αν το βιβλίο "ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ" αποτέλεσε τον πρόδρομο για να ξυπνήσουν όμορφες μνήμες στους αναγνώστες περασμένων δεκαετιών, τότε η παρούσα έκδοση περικλείει την ουσία! Οι 15 εμβληματικότεροι ήρωες αυτής της μακράς εκδοτικής περιόδου (1951 - 2016) εμφανίζονται μέσα από σπάνιες ή αδημοσίευτες ιστορίες!
Η ύλη του βιβλίου χωρίζεται σε δυο περιόδους που ταυτίζονται με τις δυο διακριτές περιόδους της συγγραφικής - εκδοτικής παρουσίας του Στέλιου Ανεμοδουρά στο πεδίο των λαϊκών παιδικών αναγνωσμάτων: στην πρώτη (1951 -1968) παρουσιάζονται τα καταληκτικά τεύχη των αφηγημάτων "Υπεράνθρωπος", "Τάργκα", "Μικρός Ήρως", "Ταγκόρ", "Μικρός Ιππότης", "Μικρός Μπουρλοτιέρης" και "Γκρέκο", κατά χρονολογική σειρά έκδοσής τους. Διαφορετικό είναι το σκεπτικό ανθολόγησης των αναγνωσμάτων της δεύτερης περιόδου (1969 - 2016): παρουσιάζονται σπάνιες ή αδημοσίευτες περιπέτειες των "Μπλεκ", "Μαρκ", "Ζαγκόρ", "Μίστερ Νο", "Κάπταιν Μίκι", "Τεξ", "Δίκαιος" και "Κοκομπίλ".
Η επιλογή των ιστοριών οφείλεται στους συγγραφείς Γιώργο Βλάχο (α' περίοδος) και Νίκο Δημ. Νικολαΐδη (β' περίοδος), οι οποίοι επιμελήθηκαν και τα σύντομα εισαγωγικά σημειώματα του κάθε αναγνώσματος της περιόδου τους.
Ο illustrator Κώστας Φραγκιαδάκης εικονογράφησε με νέα δυναμικά σκίτσα τις ιστορίες της επτάδας των αναγνωσμάτων της α' περιόδου, εκτός από τα εξώφυλλα, καθώς κρατήθηκαν τα πρωτότυπα της πρώτης έκδοσης αποτίοντας, με αυτό τον τρόπο, φόρο τιμής στον εικονογράφο Βύρωνα Απτόσογλου, τα σκίτσα του οποίου είχαν υπάρξει βασικός συντελεστής στη δημιουργία του θρύλου των εκδόσεων του "Μικρού Ήρωα".
Είμαστε και αυτή τη φορά σίγουροι ότι ο στόχος μας θα επιτευχθεί: να κρατήσουμε στις μνήμες σας όλους αυτούς τους ήρωες ζωντανούς. Γιατί για εμάς δεν θα πεθάνουν ποτέ. Ακόμα και αν πάψουν να εκδίδονται... ακόμα και αν δεν τους διαβάζουμε στο χαρτί, στις καρδιές μας οι ιστορίες τους θα συνεχίζονται... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

- Περίοδος 1951 - 1968 - Γιώργος Βλάχος
Εισαγωγή περιόδου 1951 -1968
Υπεράνθρωπος: Σιμούν, σώσε μας!
Τάργκα: Η σπάθα του Δημίου
Μικρός Ήρως: Ένας μικρός, μικρός, μικρός, Ήρως
Ταγκόρ: Ο Θριαμβευτής
Μικρός Ιππότης: Η μεγάλη νίκη
Μικρός Μπουρλοτιέρης: Το τρεχαντήρι του Θανάτου
Γκρέκο: Μια ήττα και μια νίκη
- Περίοδος 1969 - 2016 - Νίκος Δημ. Νικολαΐδης
Εισαγωγή περιόδου 1969 - 2016
Μπλεκ: Τα γαλάζια Βέλη!
Μαρκ: Ο πόλεμος της Ανεξαρτησίας
Ζαγκόρ: Ο χάρτης του Θησαυρού
Μίστερ Νο: Μανάους, 1975
Κάπταιν Μίκι: Πολιορκία στο Φρούριο
Τεξ: Θάνατος στην Έρημο
Δίκαιος: Βουντού στην Αϊτή
Κοκομπίλ: Ο Κοκομπίλ σε άλλη διάσταση
Βιογραφίες
Βιβλία
ISBN 9786188224421
Αριθμός Σελίδων 362
Εκδότης ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΣ
Σχεδιαστης ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή
Σχετικά Προϊόντα