Μοντέλο: 1400
Διαθεσιμότητα: Out Of Stock
22,50€ 25,00€

Ένα αριστουργηματικό λεύκωμα με σκίτσα, κόμικς και χαρακτικά των γνωστότερων εναλλακτικών σκιτσογράφων της Αμερικής, αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την ίδρυση του θρυλικού συνδικάτου των ΗΠΑ, IWW (Βιομηχανικοί Εργάτες του Κόσμου).

Αφίσες, ιστορίες, απεργίες, τραγούδια, ποιήματα, ήρωες. Ένα μνημείο για την εργατική πάλη της \"άλλης\" Αμερικής.

Οι Βιομηχανικοί Εργάτες του Κόσμου (Wobblies) – μια οργάνωση που σύμφωνα με τα μέλη της είναι «Ό,τι πιο σπουδαίο υπάρχει στη Γη», σύμφωνα όμως με τους εργοδότες και τους συντηρητικούς αποτελούν απειλή για την κοινωνία – συμπλήρωσαν το 2005 έναν αιώνα ζωής. Πώς είναι δυνατόν ένα κίνημα που στο απόγειό του είχε περισσότερα από εκατό χιλιάδες μέλη να συσπειρώσει για μια περίοδο τους φτωχότερους και πιο καταπιεσμένους εργάτες από κάθε φυλή και ομάδα, και να γράψει μερικά από τα πιο συγκινητικά και αστεία τραγούδια που σατίριζαν τους πλούσιους εκμεταλλευτές και τους πρόθυμους σκλάβους τους; Γιατί κάποιοι Αμερικανοί ποιητές, συγγραφείς και ριζοσπάστες, από τον Τζον Ντος Πάσος (John Dos Passos) και τον Γκάρι Σνάιντερ (Gary Snyder) μέχρι τον Νόαμ Τσόμσκι (Noam Chomsky), εξακολουθούν να επικαλούνται τους «Wobblies» τη στιγμή που η ανάμνηση των περισσότερων συνδικάτων έχει σβηστεί από την μνήμη;

Για το υπέροχο συλλεκτικό λεύκωμα, ενδεικτικά, έγραψαν:

\"Στείλτε τα αφεντικά στο διάολο και αγοράστε ένα δεύτερο αντίτυπο αυτής της υπέροχης ιστορίας. Δώστε το σε κάποιον φίλο που υφίσταται εκμετάλλευση ή απλώς αφήστε το σε κάποιο δημόσιο χώρο. Στην επέτειο των εκατό χρόνων της IWW πρέπει να σπείρουμε ξανά τους σπόρους της επανάστασης.\"
MIKE DAVIS, συγγραφέας των βιβλίων City of Quartz και Planet of Slums

\"Η συμβολή των Wobblies στην αμερικανική κουλτούρα και στους διαρκείς αγώνες για ελευθερία και δικαιοσύνη είναι μοναδική και αξιοθαύμαστη, με επιπτώσεις που έχουν, και θα πρέπει και στο μέλλον να έχουν, μεγάλη απήχηση. Σ’ αυτήν την υπέροχη εικονογραφημένη ιστορία αποδίδονται με μοναδικό τρόπο ο ενθουσιασμός και η έμπνευση που χαρακτηρίζουν το δημιουργικό και θαρραλέο έργο τους.\"
ΝΟΑΜ ΤΣΟΜΣΚΙ, συγγραφέας του βιβλίου Hegemony of Survival

Βιβλία
Αριθμός Σελίδων 300
Ασπρόμαυρο Έγχρωμο Έγχρωμο
Εκδότης ΚΨΜ
Μεταφραστής Κατερίνα Χαλμούκου
Συγγραφέας Paul Buhle

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή
Σχετικά Προϊόντα